Welkom op de website van Botanische Tuin Afrikaanderwijk.

Op zeer korte termijn kunt u op deze website de audio toer vinden, waarmee u zelfstandig op de tuin met hulp van een plattegrond begeleid wordt door onze vrijwilligers langs een aantal mooie plekken in deze periode in de tuin.

Ook zullen er een paar geluidsdragers aanwezig zijn, waarmee mensen ook de toer kunnen doen. We hopen hier jaargetijde met een nieuwe audiotoer te komen.

Maar u kunt natuurlijk ook ergens lekker gaan zitten op een bankje of één van de vele zitjes in de tuin, of de  collectie bewonderen, wat ieder jaargetijde natuurlijk weer geheel anders is en u kunt bij ons planten komen kopen, die wij opkweken in de kas en die ook iedere week weer een ander aanbod heeft. Maar dat is natuurlijk alleen in het voorjaar, zomer en begin najaar. Daarnaast hebben wij een grote collectie zaden, daar kunt u altijd naar vragen.

Op dit moment is nog niet bekend wat de activiteiten zullen zijn in het komend jaar. Op onze andere website kunt u daar binnenkort alle informatie over vinden.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 16 uur  en vanaf 1 april tot en met 31 oktober ook op zaterdagochtend en bij heel mooi weer soms wat langer. Bij slecht weer doen we wel de tuin dicht.

 De tuin bevindt zich in het Afrikaanderpark, achter de rode brug en bij mooi weer staat er regelmatig een kopje kruidenthee klaar.