TSalon Rhodiola Rosea

We zijn dit jaar begonnen met de eerste Tsalon over de Rhodiola Rosea. Een zeer bijzondere plant met onbekende eigenschappen. De wortels van deze plant dragen bij aan de hormonale reacties op stress van het lichaam, via de hypthalamus, waaruit de reactie op stress begint. De ondersteunende werking van Rhodiola op de geestelijke en de lichamelijke gezondheid is vnl een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine en dopamine. Rhodila verbetert de werking van neurotransmitters. 

Het mooie van deze plant is dat bij inname het zowel rustgevend , als stimulerend werkt en ook een bijdrage kan zijn aan iemands welbevinden. Er zijn vele merken, die capsules verkopen, maar je kan de wortel ook gedroogd kopen bij bv. pit.pit.com en deze malen en een tinctuur maken of er thee van zetten. Deze even een tijd laten staan en in de ochtend een kop hiervan drinken. Het nadeel hiervan is dat je niet weet wat de hoeveelheid is die je inneemt, dus kan je ook niet voor jezelf checken wat jouw hoeveelheid is. Neem af en toe een pauze van een week. 

Hoe maak je de tinctuur: maal de wortels en neem 60 gram met ong. 200 ml wodka of gin, of jenever en doe dit samen in een pot , die je goed kan afsluiten. Laat het een week of drie op een warme plek staan en schud af en toe. Na deze drie weken of langer, filter je de wortel eruit en de tinctuur is klaar. Start met een druppel of 3 en kijk na een week of je verschil merkt. Neem deze dus vooral in de ochtend en probeer er geen koffie bij te drinken. De caffeine in de koffie kan te stimulerend werken. 

Deze plant groeit vnl. in koude gebieden, zoals in Rusland, de Himalaya, maar wordt ook in Canada verbouwt. Bijna de gehele provincie…. bestaat uit boerenbedrijven, die allemaal deze plant verbouwen. Rond de 100 van deze bedrijven hebben zich verenigd in een soort van samenwerking. 

In de tegenwoordige tijd, waar veel mensen depressief, gestressed en waar veel op ons afkomt, zou dit een heel goed middel zijn voor veel mensen om rust te vinden, ontspannen met alles wat op hen afkomt. 

Op Amazon is een aardig boek te vinden over deze bijzondere plant.

 

 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *