Tsalon Panax Ginseng

De officiële naam van Ginseng is Panax Ginseng. Ginseng is een plant met een langzaam groeiende stevige wortel. Deze wortel staat erom bekend dat het de algehele gezondheid van iemand kan verbeteren. Het is één van de meest populaire geneeskrachtige middelen van dit moment. Van oudsher wordt Ginseng gebruik voor het genezen van medische aandoeningen en psychische klachten. Tegenwoordig wordt Ginseng verwerkt in cosmetica (zoals shampoo, douche crème etc.) en als voedingssupplement.

We hebben er deze ochtend thee van gedronken, maar ginseng kan op vele manieren genuttigd worden. Het is wel zo dat er de variatie in kwaliteit (en dus prijs) enorm is en dat het goed is om een gebalanceerde keuze te maken. Een kwaliteit , die bijdraagt en een verschil maakt , maar toch betaalbaar is. 

De wat goedkopere versie is ook vers verkrijgbaar en wordt in veel Oosterse gerechten gebruikt. Ginseng is ook als tinctuur en in capsules te koop, maar thee zetten is ook een zeer gebruikelijke manier. 

Maar waarom is de Ginseng zo enorm populair en veel gebruikt?

Er wordt van gezegd dat Ginseng zich kan aanpassen aan iedere situatie en dat het er voor zorgt dat lichaam en geest in balans zijn. Het lichaam is in staat om storende omgevingsfactoren beter te verdragen. 

Enkele voorbeelden van de geneeskrachtige werking van Koreaanse Ginseng:

 • Meer energie: Fysiek en mentaal zal de activiteit worden verhoogd. Bij het gebruik van Ginseng zal u minder vermoeid zijn en meer energie hebben
 • Minder stress: Ginseng kan het stressgevoel verminderen, is rustgevend en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.
 • Bevordert de spijsvertering: Door het verwerken van Ginseng in voeding of door het slikken van voedingssupplementen kan de spijsvertering worden bevorderd. Dit helpt o.a. bij het verliezen van gewicht.
 • Verbetert cognitieve functie: Ginseng zorgt ervoor dat iemand beter in staat is na te denken en verbindingen te maken tussen begrippen, zodat het concentratievermogen hoger is.
 • Verbetert het algehele immuunsysteem: Het lichaam is beter in staat om schade en klappen van buitenaf op te vangen. De kans op infecties en dergelijke is aanzien kleiner.
 • Vermindering kans op ziektes: Ginseng kan ervoor zorgen dat u minder risico loopt op ziektes als kanker en dergelijke.
 • Verhoogt libido en vruchtbaarheid: De werking is voor mannen vergelijkbaar met Viagra. Werkt opwekkend, verhoogt de aanmaak van testosteron en verbetert het prestatievermogen.
 • Kan levensverwachting verlengen: Ginseng kan, in combinatie met een gezonde levensstijl, de algehele levensverwachting met meerdere jaren verlengen en de kwaliteit van deze jaren verhogen.
 • Vermindert menstruatie en overgangsklachten: Ginseng kan menstruele stoornissen verhelpen zoals pijnlijke krampen. Daarnaast wordt de hormoonspiegel beter in balans gehouden en kunnen algemene klachten tijdens de menstruatie en overgang verminderd worden.
 • Positieve invloed op de bloeddruk: Bij zowel een hoge en lage bloeddruk kan Ginseng een normaliserende werking hebben. Bij ouderdomsdiabetes wordt bijvoorbeeld het bloedsuikergehalte verhoogd en gestabiliseerd.
 • (Met dank aan: https://www.ginseng.nl/koreaanse-ginseng)

 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *