TsalonMoringa

En dan de Moringa boom. Wat een bijzondere plant is dat. In Naaldwijk zit de kwekerij van moringafinest.nl en daar konden we op bezoek om een aantal moringa planten te kopen. We kregen voor de salon een grote hoeveelheid stekjes mee en die konden we die ochtend mooi uitdelen. Deze plant moet echter wel binnengehouden worden en zal met der tijd gesnoeid moeten worden, want in de meest ideale omstandigheid (en dat is voor deze boom rond de evenaar) kan hij wel 12 meter hoog worden. Maar hou hem achter het raam en gebruik vooral de bladeren om bij je sla toe te voegen of te bakken. Deze bladeren hebben nl een super hoge voedingswaarde en zorgt ervoor dat je heel veel mineralen en vitamines binnen krijgt. 

Een aantal van deze stekkies zijn nog te koop in de kas op de tuin, maar een aantal ben ik thuis aan het opkweken en een aantal heb ik in Spanje ergens geplant. Daar verwacht ik eerlijk gezegd niet zo veel van.

Wat doet Moringa voor U ?

 

  • Versterkt het immuunsysteem op alle fronten
  • Bevordert een gezonde doorbloeding
  • Helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden
  • Bevat natuurlijke stoffen die veroudering tegen gaan
  • Biedt ontstekingsremmende ondersteuning
  • Bevordert gezonde spijsvertering en werkt ontgiftend
  • Bevordert mentale helderheid
  • Verhoogt de melkproductie bij zogende moeders
  • Geeft energie zonder caffeïne
  • Bevordert een goede nachtrust

 

 

Moringablad is ongekend rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, essentiële aminozuren, bladgroen, antioxidanten en bioflavinoïden.  Door deze uitgebreide rijkdom is Moringa een ideale toevoeging aan ons dagelijks dieet waarin vaak nogal eens iets ontbreekt.  Moringa geeft u energie en versterkt het natuurlijke afweersysteem, bovendien zijn veel Moringaproducten smaakvol, eenvoudig te nuttigen, 100% natuurlijk en niet duur.  De koudgeperste biologische olie die uit de Moringa zaden wordt gewonnen is een weldadig natuurlijk verzorgingsproduct voor o.a. huid en haar.  Deze olie hydrateert en verzorgt de huid zonder vet achter te laten en is uiteraard zonder chemische toevoegingen en 100% puur.

Vrijwel al de delen van deze tropische boom zijn eetbaar en/of hebben geneeskrachtige waarden.

De boom kan in zijn natuurlijke omgeving tot zo’n 12 meter hoog worden, kan enkele meters per jaar groeien en kan droogtes van jaren overleven.

De bladeren van de boom zijn zowel rauw als gekookt eetbaar en bevatten ongelofelijk hoge dosis vitamines, mineralen en eiwitten. Voor langere houdbaarheid kan het blad gedroogd worden en verliest daarbij vrijwel geen voedingstoffen.

Moringa producten, zoals zaden, verse bladeren, poeder, planten zijn te koop bij Moringa finest.

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *