T salon hibiscus

Het was weer een zalige ochtend met een zeer informatieve rondleiding langs 5 planten door Iris en met uitleg over de hibiscus.

We hebben hem koud geproefd met en zonder suiker en de één vond hem koud zonder suiker het lekkerst en anderen, waaronder ik zelf ook , die met een klein beetje suiker. Dat zou natuurlijk ook met Agavesiroop of honing kunnen.

Het is heel simpel om te maken: Je neemt een stuk of 5 hibiscus bloemen, gedroogd, (die kan je op diverse plekken kopen, waaronder bij PitPit) en giet er heet water over en laat dit nog 24 uur staan. De volgende giet je er vloeibaar suiker (water met suiker verwarmd) of honing bij en giet het in een fles en zet het een nacht in de koelkast. Heerlijke limonade, die ook goed is voor je gezondheid. Hibiscus thee (ook warm te drinken) is goed voor de bloedvaten en bevat vele anti oxidanten. Ook lekker in combinatie met bv. kaneel en/of rozenbottel, vlier, etc.   

Hibiscusthee is een natuurlijke bestrijder van hoge bloeddruk en een te hoge cholesterol. Deze plant komt van nature voor in de gebieden rond de middellandse zee en er bestaan een stuk of 200 verschillende soorten, maar de thee wordt gemaakt van de Hibiscus Sabdariffa. De thee wordt gemaakt van de kelkvormige bloemen en heeft vele medicinale eigenschappen. De gedroogde bloemen hebben een hoog vitamine C-gehalte wat een sterk anti oxidant is en oa het immuunsysteem ondersteunt. Hibiscusthee werkt zeer goed bij een hoge bloeddruk en een te hoog LDL-cholesterolgehalte. 

In West-Afrika groeit de Hibiscus gedurende de regentijd. Hier wordt het voornamelijk als sap gedronken, Wonjo genaamd.  De bloemblaadjes worden in heet of koud water getrokken. Hoe langer , hoe sterker de smaak. De thee wordt meestal op de markt als sap of als ijs verkocht. 

Er is ook een Wonjo bier op de markt . 

Ikzelf heb deze Wonjodrank echt ontdekt en maak dagelijks een voorraad hibiscusthee aan, dat laat ik een nacht staan en de volgende dag schenk ik het in een fles , die de koelkast in gaat. Soms gooi ik er nog een kaneelstokje, stukje gember of rozenbottel bij , dat wissel ik af. Na een nachtje in de koelkast is het heerlijk koud en drinkt het heerlijk weg. 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *