T salon Pau d’arco

 

Pau d’arco ook wel Lapacho genoemd is een bast van de Pau d’arcoboom en al eeuwenlang is vooral bij de indianen bekend dat deze bast antiseptische eigenschappen had en zowel tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten effectief bleek. 

Wetenschappelijke onderbouwing is er voor het gebruik bij: 

  • infecties, zowel viraal, schimmel bacterieel en parasitair, 
  • huidinfecties
  • darmstoornissen.

Je kan er thee (10 minuten koken) van zetten, maar beter is om de bast goed te malen en in te nemen of een tinctuur van te maken. Let wel goed op de kwaliteit, want er schijnt een hoop pau d’arco bast verkocht te worden, die ook meer van de stam bevat en die heeft minder geneeskrachtige werking. 

De T salon was weer bij ons op het terras, onder onze nieuwe tuintent. Doordat de hekken richting het terrein van de moskee dit jaar weer een stuk meer begroeid is wordt het een steeds fijner en stiller plekje. (Behalve op vrijdag dan). 

We hebben weer een aantal nieuwe mensen verwelkomt en oude bekenden ontmoet. Door middel van een vragenspel ontdekken we van elkaar onverwachte en leuke ontboezemingen en hebben we de Lapacho thee oftewel Pau d’arco thee gedronken. Niet heel veel smaak aan, niet vies, smaakt wat naar zoethout, zonder het zoete van zoethout. Mocht je deze thee regelmatig willen gaan drinken (schijnt goed te werken bij hooikoorts, candida, ontstekingen, diarree, etc.), dan is het aan te bevelen er een paar takjes van een andere plant, bv. munt of citroen melisse er bij te doen. 

 

 

 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *