Moringa

 

Al enkele jaren kweek ik als het even kan zoveel mogelijk Moringa planten in huis. De ene periode gaat het heel goed en heb ik er een soms wel 10 en deze winter bijvoorbeeld heeft er maar 1 van de 4 moringaplanten het overleefd. Maar ik heb nieuwe zaden en 1 nieuwe plant gekocht bij @moringafinest, die hier niet ver van mij vandaan zit en ondertussen heb ik 6 nieuwe plantjes en 2 grote planten die het heel aardig doen. Iedere dag eet ik de grootste blaadjes van de grote plant. De Moringa kan wel 12 meter hoog worden, vooral rond de evenaar groeit hij goed. In Nederland is deze plant alleen voor binnen geschikt of bij heel mooi weer buiten. De voedingswaarde van deze plant is zo groot, dat in gebieden met hongersnood deze boom wordt ingezet. Hier wordt deze boom steeds bekender, terwijl in tropische gebieden deze boom al zeer lang bekend is. De zaden, die we hier niet groeien aan de plant, hebben ook heel veel voedingswaarde en geneeskrachtige werking en de Moringa olie is een zalige olie, zeer goed bij een droge huid, neemt gemakkelijk op en ruikt lekker. Als je de plant niet wilt kweken, kan je verse bladeren kopen bij @moringafinest, maar ook poeder, olie en de zaden. Let op: het kweken van de plant is lastig. De afgelopen jaren heb ik veel mensen met een klein plante zien vertrekken naar huis en hoorde niet vaak dat het gelukt was om het goed op te laten groeien. Een uitdaging dus. 

En binnenkort weer bij ons als kleine plantjes te koop. 

Voor zaden, grote planten, verse bladeren, olie: www.moringafinest.nl

 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *