Sint Janskruid

Sint-Janskruid is een rijk vertakte, wilde plant met goudgele bloemen, die omstreeks Sint Jan (21 juni) begint te bloeien. 
St Janskruid heeft een antidepressieve werking, zelfs beter dan Seroxat, Zoloft en Prozac (antidepressie medicijnen met ernstige bijwerkingen). Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. St Janskruid heeft weinig bijwerkingen. Een bekende bijwerking van dit kruid is dat de huid kan gaan jeuken als in de volle zon wordt gelegen tijdens een kuur met dit geelbloemige kruid. Daarom wordt aangeraden dit kruid niet onbeperkt te gebruiken. Zes gram gedroogde St Janskruidbloemetjes per dag is eigenlijk al aan de hoge kant. 
De Latijnse naam  is hypericum. Dat betekent ´iets boven een plaatje plaatsen´ wat een figuurlijk bedoelde term is voor het weren van de duivel. 

 

Author: BTA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *