Op verzoek van Stichting Dock zijn wij in 2017  gestart met “testfase groenatelier’.   10 mensen hadden zich aangemeld, werkzaam bij ons op de tuin, maar ook bij andere groenprojecten. Uiteindelijk bleven er 8 mensen over en onder leiding van Melitta van Bracht en Astrid Priester hebben zij een begin gemaakt in de wereld van planten. Een grote, uitgebreide en vooral interessante wereld, waar veel in  te ontdekken valt. 

Eén van de reacties  van een deelnemer was dat hij op een andere manier is gaan kijken naar planten en nu veel meer zelf op onderzoek uit is om nog meer te ontdekken. 

Na de testfase zijn we, ondanks het uitblijven van financiele ondersteuning voor dit project, toch doorgegaan met deze enthousiaste groep, die ondertussen wel iets geslinkt was en deze groep komt nog regelmatig naar de tuin voor onderricht, samen zijn en werken in de tuin. 

Wij zijn in afwachting van financiele ondersteuning om per 1 februari 2019 weer met nieuwe deelnemers het Groen Atelier van start te kunnen laten gaan. 

Melitta van Bracht is botanicus en heeft 21 jaar gewerkt in de Botanische Tuin van Diergaarde Blijdorp en is nu werkzaam als voorvrouw van een wijkteam bij gemeente Leidschendam. Haar passie voor planten en voor de natuur wil zij heel graag delen met iedereen die geïnteresseerd is. Astrid Priester heeft jarenlange ervaring met tuinieren en werkt nu als teamleider op de de Botanische Tuin Afrikaanderwijk.