14 januari 2019

Sinds vorige week zijn de vrijwilligers weer aan de slag te gaan op de tuin. Er is altijd wat op te ruimen, schoon te maken en nieuwe plannen te maken. 

en waarschijnlijk vanwege het zachte weer stond er al heel veel in bloei. Ook de spijkerbroeken, waar een grote hoeveelheid bollen in zijn geplant in december door leerlingen van de Dacosta School doen het al heel goed. Als het goed is kunnen ze vanaf het schoolplein genieten van de bloemen in de broeken. Zie hier wat leuke opnamen van bloemen op 7 januari 2019.

Er zijn plannen om onze opslagplek en terras weer aan te pakken, zodat we komend seizoen weer vele bezoekers mogen ontvangen en onze locatie weer geschikt is om workshops en school educatie te kunnen geven. 

Met NL Doet frissen we het meubilair van de tuin op en bouwen we een overkapping op ons terras. 

De activiteiten liggen op dit moment stil, maar binnenkort kunt u een aantal nieuwe kruiden ateliers verwachten op een , nabije, andere locatie. 

Maar om dit jaar weer vele bezoekers uit de omgeving, maar ook uit geheel nederland en het buitenland te kunnen ontvangen zijn wij dringend op zoek naar enthousiaste teamleiders, die graag meer willen leren over planten en kruiden en ondertussen bezoekers ontvangt en de vrijwilligers op de tuin aansturen. Weet jij iemand die dat leuk zou kunnen vinden of lijkt het je zelf wat? Kijk hier oor meer informatie. 

Helaas kunnen we nog niet aan de slag met Natuur en milieu educatie ivm het uitstellen van de subsidie, maar hopelijk kunnen we daar vanaf april wel weer mee aan de slag. Het was een genot om vorig jaar bijna alle schoolklassen uit de wijk te mogen ontvangen voor 2 super leuke educatie lessen. 

Dat was het voor nu, kom gerust eens langs op maandag en woensdag, wanneer er altijd wel vrijwilligers aan de slag zijn. 

Afrikaanderwijk, 

Astrid Priester & Lieke Fortuin