Melitta van Bracht, onze botanicus en met jarenlange ervaring met werken op een botanische tuin en een grote liefhebber en kenner van de natuur, komt op drie momenten dit jaar op de tuin een speciale rondleiding geven. Samen met onze tuinman, Gerard Bijlsma, zal zij alle bezoekers  rondleiden door onze tuin. 

20 april  gaat Melitta het hebben over “Giftige planten”. Er staan er een aantal in de tuin, die alhoewel geneeskrachtig, ook zeer giftig zijn en vooral niet geplukt, aangeraakt en zeker niet gebruikt kan worden om zelf mee te experimenteren. Maar er valt wel heel veel over te vertellen.

29 juni zullen alle verstekelingen in de tuin worden gezocht. Planten, die ergens in de haven zijn gevonden en in de tuin een plek hebben gekregen. Er staan er een aantal bijzondere in de tuin. 

21 september , met de herfst in aantocht, kijken we welke planten er nu in volle glorie bijstaan en wat het seizoen ons op dat moment geeft. 

Iedere dag vinden er twee rondleidingen plaats:

’s ochtends:  vanaf 9.30 staan er verschillende soorten kruidenthee klaar en kan iedere bezoeker een lekker kopje pakken met wat lekkers erbij. 

De rondleiding start om 10 uur en duurt ong. een uur en na de rondleiding kunt u weer genieten van een evt. ander kopje kruidenthee met lekkere seizoenshapjes. 

‘smiddags: vanaf 13.30 staat de kruidenthee weer klaar met wat lekkers. de rondleiding start om 14 uur en duurt nog een uur en ook hier kunt u daarna weer genieten van heerlijke kruidentheeen met lekkere hapjes. 

Kosten zijn € 10,00 en betaling graag vooraf.  Opgeven via het aanmeldingsformulier