Nu gesloten Open vanaf 10:00 uur.

Met de Botanische Tuin willen wij laten zien dat er verschillen bestaan tussen planten, maar ook verschillen tussen planten van eenzelfde familie. Wij willen het gebruik van planten laten ervaren door de eeuwen heen. Wij willen verhalen vertellen over waar planten vandaan komen en dat planten zich verplaatsen, spontaan of met behulp van mensen of dieren. Wij willen bijzondere stukjes cultuurhistorie samen met levende planten verzamelen en bewaren.

Meer in het algemeen willen wij er voor zorgen dat de collectie planten behouden wordt, de tuin als geheel onderhouden wordt en er zo lang als mogelijk is, bezoekers kunnen genieten van kleuren, geuren, bijzondere verhalen en rust en harmonie van een klein stukje "natuur" midden in de drukke, veelal stenige stad.

In de Tuin worden lessen Natuur- en Milieu-Educatie gegeven voor de leerlingen van de basisscholen van de Afrikaanderwijk. De Tuin vormt het decor maar is ook een middel om kinderen te laten leren over de natuur, biodiversiteit, duurzaamheid en natuurkundige principes in het algemeen.

De lessen worden ontwikkeld en gegeven in samenwerking met Stichting Steensoep. Voor informatie verwijzen wij u graag naar de website van deze stichting.

Openingstijden

Vrijdag 7 mei
10:00 - 14:00
Zaterdag 8 mei
Op afspraak
Een afspraak maken kan via e-mail of Whatsapp.
Zondag 9 mei
Gesloten
Maandag 10 mei
10:00 - 16:00
Dinsdag 11 mei
Gesloten
Woensdag 12 mei
10:00 - 16:00
Donderdag 13 mei
Gesloten

Contact

Afrikaanderplein 38
3072EC Rotterdam
Nederland

In de Tuin bieden wij planten aan. Wij kweken daarvoor planten op uit zaad van planten uit eigen tuin, maar ook gekocht zaad. Dit laatste betreft dan veelal gebruikskruiden en groenteplanten.

Daarnaast worden ook planten uit de tuin te koop of ruil aangeboden, bij voorbeeld vermeerderd door middel van stekken of scheuren, en zaad dat wij hebben geoogst.

En graag schenken wij een kopje koffie of (kruiden)thee.

Zelf leren wij nog dagelijks nieuwe dingen over planten en natuur in het algemeen. Wij willen hierbij graag anderen betrekken en het aan anderen uitdragen. Daarom hebben wij voor onze vrijwilligers een programma opgesteld dat wij het Groen Atelier hebben genoemd.

Het Groen Atelier vindt op maandagmiddag plaats. Er wordt aandacht gegeven aan een groot aantal onderwerpen rondom natuur, duurzaamheid en biodiversiteit in het algemeen en planten en werken in de tuin in het bijzonder. Er is een theoretisch en een praktisch gedeelte en de deelnemers worden aangemoedigd en gevraagd zelf onderzoek te doen en daarover aan de groep te vertellen en uitleg te geven. Heb je interesse om ook mee te doen? Stuur ons dan een bericht via telefoon of e-mail. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!

Rondom de planten proberen wij activiteiten te organiseren, voor volwassene en kinderen, ouderen, jongeren, buurtbewoners, toeristen, stad- en landgenoten. Binnenkort hopen wij daarvoor een agenda te kunnen plaatsen.

Een rondleiding geeft een extra tintje aan een bezoek aan deze zo al bijzondere tuin. Wij delen graag verhalen over planten, waar ze vandaan komen en hoe ze in de tuin gekomen zijn en hoe planten gebruikt werden en worden. Zo verzorgen we tijdens de Open Monumenten dagen in september een aantal rondleidingen en kunnen voor groepen op verzoek rondleidingen verzorgd worden. Daarnaast is er een beschrijving beschikbaar waarmee op eigen gelegenheid de tuin bezocht kan worden.

Voor meer informatie over rondleidingen, verzoeken wij u te bellen of een bericht te sturen aan ons telefoonnummer 0637554564 of een e-mail te sturen aan info@botanischetuinafrikaanderwijk.nl.

Wij zijn geopend, met enige maatregelen. Naar start Meedoen? Vrijwilligers Over de tuin Geschiedenis Stichting Collectie Wat wij doen NME lessen Verkoop Groen Atelier Activiteiten Rondleidingen
Afrikaanderplein 38
3072EC Rotterdam
Nederland
© Botanische Tuin Afrikaanderwijk