Door het jaar heen hebben we openstellingen in het weekend en activiteiten rondom een thema. Nieuwsgierig? Klik op de link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/12jqdBPir-GywWui7L_5v_eukQslsDiQxcCsKFKUMuMg/edit?usp=sharing

In de Tuin worden lessen Natuur- en Milieu-Educatie gegeven voor de leerlingen van de basisscholen van de Afrikaanderwijk. De Tuin vormt het decor maar is ook een middel om kinderen te laten leren over de natuur, biodiversiteit, duurzaamheid, techniek en natuurkundige principes in het algemeen.

De lessen worden ontwikkeld in samenwerking met Stichting Steensoep en gegeven door vakleerkrachten. Voor informatie verwijzen wij u graag naar de website van deze stichting. http://www.stichtingsteensoep.nl/

Openingstijden

  • Maandag: 10.00 - 16.00 uur
  • Dinsdag: 10.00 - 12.00 uur
  • Woensdag: 10.00 - 16.00 uur
  • Donderdag: Gesloten
  • Vrijdag: 10.00 - 16.00 uur
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten

Op afspraak
Soms gaan we extra open, bijvoorbeeld voor groepen of een speciaal evenement. Een afspraak maken voor een groepsrondleiding kan door een e-mail te sturen of te bellen. De contactgegevens vind je onderaan de pagina.

Wijzigingen voorbehouden
Bij slecht weer of onderbezetting moeten wij soms afwijken van bovengenoemde tijden. Dan zijn we korter open of helemaal gesloten. We proberen dit vooraf te melden op de facebookpagina.

Contact

Afrikaanderplein 38
3072EC Rotterdam
Nederland

In de Tuin bieden wij planten aan. Dit is een wisselend aanbod, bestaande uit planten uit eigen tuin of uit zaad opgekweekte planten. Wij gaan uit van meest meerjarige, inheemse of goed ingeburgerde planten, die passen binnen de doelstelling van de organisatie gericht op behoud van biodiversiteit, duurzaamheid en educatie. Het uitgangspunt is de circulaire gedachte: liefst verkopen we de planten die zich in de tuin op eigen kracht hebben vermeerderd, we hergebruiken potten en de grond die we gebruiken is veen-vrij.

De prijzen die wij vragen zijn laag en veelal gebaseerd op 'Pay what you like' of 'Pay what you can'. Kom snel kijken naar het aanbod!

Zelf leren wij nog dagelijks nieuwe dingen over planten en natuur in het algemeen. Wij willen hierbij graag anderen betrekken en met anderen delen. Daarom hebben wij voor onze vrijwilligers een programma opgesteld dat wij het Groen Atelier noemen.

Het Groen Atelier vindt op maandagmiddagen plaats. Er wordt aandacht gegeven aan een groot aantal onderwerpen rondom natuur, duurzaamheid en biodiversiteit in het algemeen en planten en werken in de tuin in het bijzonder. Er is een theoretisch en een praktisch gedeelte. Deelnemers worden aangemoedigd en gevraagd zelf onderzoek te doen en daarover aan de groep te vertellen en uitleg te geven. Heb je interesse om ook mee te doen? Stuur ons dan een bericht via telefoon of e-mail. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd!

In de tuin spelen de planten in de hoofdrol. Wij vertellen graag de verhalen achter de plant en organiseren activiteiten, voor volwassenen en kinderen, ouderen, jongeren, buurtbewoners, toeristen, stad- en landgenoten.

Evenals voorgaande jaren doen we dit jaar weer mee met het zomerprogramma van het Jeugdvakantiepaspoort:

Schaafstro, Colakruid, Suikerplantje

Benieuwd wat dit voor planten zijn? In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk staan deze planten en nog veel meer. Ga mee de tuin in en ontdek welke planten zachte bladeren hebben, welke lekker zoet smaken, welke planten de bijen graag bezoeken en welke planten naar vieze sokken ruiken…….

Van...voor        1,-- voor 0,50

Waar              Botanische Tuin Afrikaanderwijk in het Afrikaanderpark

Wanneer        woensdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur

Aanmelden     Info@botanischetuinafrikaanderwijk.nl of sms/whatsapp 0637554564

Een rondleiding geeft een extra tintje aan een bezoek aan deze zo al bijzondere tuin. Wij delen graag verhalen over planten, waar ze vandaan komen en hoe ze in de tuin gekomen zijn en hoe planten gebruikt werden en worden. Zo verzorgen we tijdens de Open Monumenten dagen in september een aantal rondleidingen en kunnen voor groepen op verzoek rondleidingen verzorgd worden. Daarnaast is er een beschrijving beschikbaar waarmee op eigen gelegenheid de tuin bezocht kan worden.

Voor meer informatie over rondleidingen, verzoeken wij u te bellen of een bericht te sturen aan ons telefoonnummer 0637554564 of een e-mail te sturen aan info@botanischetuinafrikaanderwijk.nl.

Wij zijn geopend, met enige maatregelen. Naar start Meedoen? Vrijwilligers Over de tuin Geschiedenis Stichting Collectie Wat wij doen NME lessen Verkoop Groen Atelier Activiteiten Rondleidingen
Afrikaanderplein 38
3072EC Rotterdam
Nederland
Publieksplatform Biodiversiteit
© Botanische Tuin Afrikaanderwijk