Naast de vaste groep vrijwilligers zijn er nog vaak mensen, die soms één keer en soms voor langere tijd ons komen helpen bij verschillende activiteiten: Met NL Doet en ook met de extra werkdagen melden mensen zich spontaan aan om een dagje mee te komen helpen.  De vaste medewerkers van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk zijn:

Astrid

Mark

Gerard

Astrid is de teamleider van de tuin, begeleidt de vrijwilligers, organiseert de maandelijkse overleggen en overlegt met Melitta en Gerard over de collectie van de tuin en de verkoopcollectie. Daarnaast begeleidt Astrid de natuur en educatie lessen en geeft ze ook kruidenworkshops en begeleidt ze de deelnemers van het Groen Atelier en geeft ze samen met Melitta van Bracht vorm aan deze lessen. Astrid heeft een grote passie voor alles wat groen is en wil dit heel graag delen met iedereen die in de tuin werkt en de kinderen die de tuin bezoeken. 

Mark is naast klusjesman, ook rondleider op de tuin en geeft Mark ook graag workshops. Mark heeft een grote passie om zoveel mogelijk informatie over de planten te vergaren en dat met iedereen die geïnteresseerd is dit te delen. 

Gerard is onze oudste en ook meest ervaren vrijwilliger. Al 30 jaar werkt Gerard op de tuin en Gerard is dan ook een bron van informatie over de planten. Meestal te vinden in de kas of in het tuinhuis, maar hij werkt ook nog graag in de tuin.

Arie

Necdet

Rik

Arie heeft 27 jaar voor de gemeente de tuin onderhouden en sinds zijn pensionering is hij gebleven als vrijwilliger. In de zomer 6 dagen, vanaf heel vroeg in de ochtend tot begin van de middag in de tuin te vinden en altijd hard aan het werk of in de tuin, of in de vijver of in de kas. 

Necdet komt 4 ochtenden naar de tuin en werkt graag in de kas en zet heerlijke Turkse thee. 

Rik heeft het overzicht over de zaden en doet vooral het fijne werk van de zaden, hij heeft een passie voor bijen en zorgt voor de bijen op de tuin, die eigendom zijn van St. Beeserious. Daarnaast vertelt hij graag over de bijen aan alle kinderen, die bij ons op visite komen tijdens de Jeugdvakantiepaspoortdagen en andere kindermiddagen. Ook de vernieuwing van de plantenborden is een behoorlijke intensieve taak, die Rik , in samenwerking met Mark en Iris op zich heeft genomen. 

Melitta

Ed

Iris

Melitta is de botanicus van de tuin en komt op maandagmiddag naar de tuin om samen met Astrid en Gerard de collectie te bekijken en aanwijzingen te geven. Daarnaast geeft Melitta natuur educatie aan de Groen Atelier medewerkers. Met de jarenlange ervaring op de Botanische Tuin in diergaarde Blijdorp en nu in haar dagelijks werk bij het Groen beheer in de gemeente Leidschenhage is Melitta een enorme aanwinst voor de tuin.

Ed is ook een zeer positieve bijdrage voor de tuin. Altijd hard aan het werk in de tuin en zorgt er mede voor dat de tuin er meestal behoorlijk netjes bij staat. 

Iris geeft rondleidingen, houdt zich bezig met de archivering van informatie over de tuin en werkt nu mee met het maken van de nieuwe plantenborden in de tuin.

 

Ingrid

Lieke

Mirjam

Ingrid werkt mee met de kruideneducatie , geeft kruidenworkshops, maakt speciale mosterd en maakt heerlijke taarten en allerlei andere gerechten. 

Nel is onze gastvrouw tijdens allerlei evenementen: bij de kruidenmiddagen, de jeugdvakantiepaspoortmiddagen, de kindervakantiemiddagen en wanneer er iets gezelligs gebeurd op de tuin , zorgt Nel voor de koffie en thee en de afwas. 

Mirjam helpt mee met het onderhoud van de twee websites en social media.

Grantley

Suze

Lieke

Grantley werkt sinds kort bij ons op de tuin en werkt heel graag lekker buiten.

Suze komt maar twee uurtjes en doet vooral lichte klusjes.

Lieke is de motor achter de tuin, website, activiteiten , etc.