Naast de vaste groep vrijwilligers zijn er nog vaak mensen, die soms één keer en soms voor langere tijd ons komen helpen bij verschillende activiteiten: Met NL Doet en ook met de extra werkdagen melden mensen zich spontaan aan om een dagje mee te komen helpen.  De vaste medewerkers van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk zijn:

Astrid

Astrid is de teamleider van de tuin, begeleidt de vrijwilligers, organiseert de maandelijkse overleggen en overlegt met Melitta en Gerard over de collectie van de tuin en de verkoopcollectie. Daarnaast begeleidt Astrid de natuur en educatie lessen en geeft ze ook kruidenworkshops en begeleidt ze de deelnemers van het Groen Atelier en geeft ze samen met Melitta van Bracht vorm aan deze lessen. Astrid heeft een grote passie voor alles wat groen is en wil dit heel graag delen met iedereen die in de tuin werkt en de kinderen

Gerard is onze oudste en ook meest ervaren vrijwilliger. Al 30 jaar werkt Gerard op de tuin en Gerard is dan ook een bron van informatie over de planten. Meestal te vinden in de kas of in het tuinhuis, maar hij werkt ook nog graag in de tuin.

Arie

Necdet

Arie heeft 27 jaar voor de gemeente de tuin onderhouden en sinds zijn pensionering is hij gebleven als vrijwilliger. In de zomer 6 dagen, vanaf heel vroeg in de ochtend tot begin van de middag in de tuin te vinden en altijd hard aan het werk of in de tuin, of in de vijver of in de kas. 

Necdet komt 4 ochtenden naar de tuin en werkt graag in de kas en zet heerlijke Turkse thee.